11-4-2012

 

 

 

1/4 - man kan jo også bare ligge ovenpå sine søskende

 

 

Førstefødte hanhund

Andenfødte - tæven

Tredjefødte - nr 2 hanhund

Fjerdefødte - nr 3 hanhund

Alle fire

 

Bastian

 

 Smukke Bastian

 

Bastian

Bastian

 

2012 kuldet

 

Lucca er blevet parret med Bastian og d. 14/3 om aftenen kom der 4 skønne hvalpe - tre hanhunde og en tæve.

Bastian er, ligesom Lucca, født med sorte aftegninger, men hvor Lucca idag er helt hvid har Bastian beholdt flotte sorte aftegninger på ørene.

Begge hunde er DKK stambogsført, udstillet og avlsgodkendt, og hvalpene bliver også DKK stambogsført.

 

Fornylig (i januer 2012) har DKK ændret reglerne for avlsgodkendelse således at det ikke længere er nødvendigt med en Very good bedømmelse på en hundeudstilling for at få sin hund avlgodkendt men den blot skal omkring dyrlægen og tjekkes for de ting der kan være med de enkelte racer. Personligt synes jeg egentlig det er fint nok idet disse skønhedskonkurrencer for hunde godt kan afskrække de mennesker som blot vil have et enkelt kuld hvalpe i ny og næ - lidt ligesom os, men på den anden side stiller det også nogle krav til hvalpekøbere idet der nu vil være mange flere der vil kunne avle på deres hunde, som tidligere ikke har kunne opnå tilfredsstillende bedømmelse.

Der er blevet avlet meget på Coton hunde de sidste 10 år  - hunden er populær og den høje pris tiltrækker sikkert også mange avlere. Det synes jeg godt man kan se på mange af de cotoner der er idag. Mange er for store i forhold til racestandarden, har for lidt pigment med det resultat at de er nærmest lyserøde omkring øjnene eller har løbeøjne og rødt skæg - og på en lille hvid hund er det altså ikke særligt kønt. Derfor ville jeg, hvis jeg idag var hvalpekøber, være lidt forsigtig. Jeg ville se mig godt for, gerne have muligheden for at se begge forældrehunde i en ikke klippet version. Jeg ville også sikre mig at hvalpen voksende op i omgivelser som lignede dem som den ville møde i mit hjem - feks ville en hvalp der ikke havde været i børnehænder de første 8 uger af sit liv ikke passe til os.

 

Grunden til at vi valgte at Bastian som far til Lucca's hvalpe var, udover at han er en utrolig flot hund, at han har en dejligt temperament og er en rigtig hyggehund ligesom Lucca. Samtidig ville vi gerne have en hanhund med meget pigment og forholdsvis kort snude og det har han. Nogle ønsker coton hunde som næsten ikke kan blive hvide nok. Personligt kan jeg rigtig godt lide aftegninger ved ørene  - hvilket også er tilladt ifølge racestandarden.

Bastian er en lille han på 5,5 kg og på størrelse med Lucca så deres hvalpe bliver i den størrelse - altså igen inden for racestandarden.

Alle hvalpene er afsat.

 

Hvalpekøbere er velkomne til at se både Lucca og Bastian.

 

 

 

 

 

 

 

       

Lucca som hvalp